"Saan kinnitada, et mulle teadaolevalt Eesti riik ei ole kuidagi PRISM projektiga seotud olnud, mulle teadaolevalt ei ole Eesti õiguskaitseasutused saanud selle kaudu hangitud informatsiooni, see on mulle oluline."

"Eesti ei oma jurisdiktsiooni USA teenusepakkujate üle USA territoorimul, mis täpselt selle projektiga seotud on ja missugused meie jaoks vastuvõetamatud tegevused on kavandatud või toime pandud, eie ole mulle paraku teada," nentis Ansip.

Samas kinnitas ta, et Eestis rikutakse sõnumisaladust ainult kuritegude ennetamiseks või kriminaalmenetluse käigus tõe välja selgitamiseks ja seda tehakse kooskõlas seadusega.

Tema sõnul on ta kuulnud, et nii Angela Merkel kui Euroopa Komisjoni justiitsvolinik Viviane Reding tahaksid PRISMiga seonduvast rohkem teada.

"Võin ka mina kinnitada, et ka mina tahaksin rohkem teada saada. Mul ei ole lähemal ajal kavas kohtumisi oma USA kolleegidega, aga ma tean, et nii Viviane Reading kui ka Angela Merkel kui ka veel mõned poliitikud on lubanud kohtumistel USA kolleegidega selle teema kohta täiendavat informatsiooni küsida."