"Kehtestasime elektriaktsiisi seetõttu, et Euroopa regulatsioonid nõuavad elektrile aktsiisimäära kehtestamist. Ühtlasi kaotasime sellega elektrienergia tootmisele kehtestatud õhusaastetasu," ütles Ansip riigikogu infotunnis.

Riigikogu liikme Heljo Pikhofi küsimuse peale, miks pole arevestatud SDE ettepanekuga alandada elektriaktsiisi EL-is nõutava miinimumini, vastas Ansip, et elektriaktsiisist saadava 33 miljonit eurot on eelarve jaoks oluline.

"Kui kaotada ära aktsiis, siis ei võida sellest kõige vaesemad, vaid võidavad need, kes kõige rohkem elektrit tarbivad ja minu meelest ei ole see õiglane," ütles Ansip.

"Kui Eestis ei oleks omal ajal õhusaastetasu asendatud aktsiisiga, oleks see oleks loonud paremad konkurentsitingimused imporditud elektrile. Õhusaaste saaksime Venemaalt imporditud elektri puhul Eestisse ikkagi. Seega kaitseb aktsiis meie turgu odavama imporditud elektri eest," ütles Ansip, kelle sõnul satuksid Eesti tootjaid aktsiisi kaotamisel võrreldes piiritaguste tootjatega kehvemasse konkurentsipositsiooni.

Marianne Mikko küsimuse peale, kuivõrd on peaminister kursis reaalse eluga väljaspool Stenbocki maja ning suur oli tema pere elektriarve möödunud kuul, vastas Ansip lühidalt: "57 eurot".