Peaminister tõdes, et arstide poolt püstitatud nõudmisi ei ole võimalik lahendada nädala või paariga.

Eesti riigis selliseid vahendeid pole, millega maksta kõigile tervishoiutöötajatele kokku 157,7 miljonit eurot, rääkis Ansip. "Lihtsalt juurde anda, et kelleltki teiselt ära ei võeta, seda võimalust pole." Ta rõhutas, et Eesti meditsiinisüsteemis kasutatakse maksumaksja vahendeid kõige efektiivsemalt.

"Tervishoiusüsteemis on asi vastupidine, investeerime vähe, aga kasutame efektiivselt," tõi ta võrdluse haridussüsteemiga, kuhu investeeritakse rohkem, aga süsteem ise pole nii efektiivne kui tervishoius.

Ansip tõi välja ka uuringu, millest ilmnes, et ligi pooled arstid saavad mitmel kohal töötamise eest rohkem kui 3000 eurot kuus. Samas möönis peaminister, et kui arst on liiga üle koormatus, siis seab ta ohtu partsiendi tervise.

"Meditsiinis kõik inimesed teavad, et selleks, et haigust ravida, on vaja panna täpset diagnoosi. On vaja konkreetseid ettepanekuid, praegu neid ei ole, fookus on hajunud, me ei tea, mida täpselt tahetakse ja mis tingimustel sõlmitakse konsensuslik kokkulepe," kordas peaminister.