Valimiste eel üsna heldeks muutunud Ansip kinnitas ajalehele, et majanduskasvu taastumine annab võimaluse ka pensionide suurendamiseks ja ametnike palgatõusuks.

„Kui ekspordimahud kasvavad 67 protsenti või kui tööstustoodangu mahud kasvavad üle 30 protsendi, nagu meil on kasvanud, siis sellised tootmismahtude kasvud eeldavad palgakasvu. Kui majandus kasvab, kasvavad ka palgad ja pensionid,“ märkis Ansip. „Pensionid tõusevad kindlasti juba järgmisel aastal. Ma usun, et järgmisel aastal tõusevad juba ka riigiametnike ja teiste töötajate palgad.“

Kommenteerides Ansipi juttu, ütles Reinsalu Delfile, et IRL-i uue majanduskasvu plaan näeb ette suurema maksutulude laekumise läbi ettevõtluse ja tööhõive kasvu, selle eelduseks on aga konservatiivne eelarvepoliitika. „IRL annab majanduskasvule uue hoo ja seeläbi tõusevad ka pensionid. Puutuvalt riigivalitsemise kuludesse oleme seisukohal, et need tuleb hoida külmutatuna,“ selgitas Reinsalu.

Samas lisas IRL-i poliitik, et üldine palgatase hakkab kindlasti kasvama, pidades silmas tegelikke majandusarenguid. „Selleks, et palgakasv oleks jätkusuutlik, peab praegune ekspordi ja tootlikkuse kasvu trend jätkuma,“ lausus Reinsalu.