Kohtumisel rõhutas peaminister Ansip, et Eesti toetab Läti valitsuse jõupingutusi riigi majandus- ja rahandusolukorra stabiliseerimisel ning et olukorra paranemine Lätis on ka Eesti huvides, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

„Olen veendunud selles, et Läti valitsus teeb praegu väga head tööd. Avaliku sektori kulutuste kärpimine ning riigitulude suurendamine on praegu hädavajalik mitte ainult Eestis ja Lätis, vaid ka paljudes teistes riikides,“ ütles ta. „Loomulikult ei too need valusad otsused kaasa populaarsust, kuid on kriisist väljumiseks hädavajalikud,“ lisas ta.

Kõneldes energeetikateemadel märkis peaminister, et energiasuhetes Lätiga on Eesti jaoks kõige olulisem Estlink 1 elektrikaabli võimsuste turukäsutusse andmine Latvenergo poolt. „See võimaldab käivitada Nord Pooli hinnapiirkonna, mis omakorda on eelduseks toimiva Balti elektrituru loomiseks,“ ütles Ansip. Samuti pidas peaminister oluliseks ühise regulatsiooni sisseviimist elektriimpordi suhtes kolmandatest riikidest.

Kohtumisel oli juttu ka Eesti ja Läti diplomaatilisest koostööst, näiteks Eesti ja Läti ühise saatkonna rajamisest Kairos.