Ansip ütles, et ta pole kindel, kas ta peaministrina võib sel teemal sõna võtta, aga kodanikuna on tal siiski oma arvamus.

"Minu meelest nii ei käituta. nii Märten Ross kui ka Rein Minka minu hinnangul tegid väga head tööd. Tahaks tunnustada Märten Rossi selle eest, et tema oli Eesti Pangas see inimene, kes tõsiselt töötas kaasa Eesti liitumusele euroga, otsis võimalusi eelarvepositsiooni parandamiseks, kui ka mõned vaated ei sobinud valitsuse või minu vaadetega, siis ta ei solvunud, vaid esitas uusi ettepanekuid. Temast oli väga väga suur abi," meenutas Ansip.

"See inimene selle töö eest, mis ta tegi, vääriks riiklikku autasu, tema panus oli väga suur."

"Ka eurole ülemineku tehniline korraldus oli laitmatu ja see kuulus otseselt Rein Minka haldusalasse. Midagi ette heita ei oska."

Ansip lisas, et ehkki ükski amet pole igavene ja ka panga asepresidendi amet on tähtajaline, usub ta, et kui tahetakse asepresidente vahetada, siis on võimalik seda teha ka viisakalt, kuid praegusel juhul seda ei tehtud.

"Ja kui Märten Ross tahaks tulla peaministri rahandusnõunikuks, siis ma võtaks ta kohe vastu suurima heameelega," ütles peaminister.