"Midagi on aruande kommunikatsioonis olnud valesti, kui rahvusringhääling küsib Euroopa kõige paremini korras oleva majandusega riigis, kas oleme pankrotis," sõnas Ansip valitsuse pressikonverentsil.

Peaministri hinnangul oli meediakäsitlus raporti avalikustamise ja analüüsimise osas skandaalihõnguline. "Esimesed pealkirjad olid tekitatud valedest faktiväidetetes. SKP on ületanud 2007.aasta buumiaegse taseme ja seda kinnitab ka eurostadti uuring," ütles Ansip.

Ansipi sõnul räägib riigikontroll õigetest asjadest, kuid kommunikatiivsed tõrkeid tekitasid tema sõnul asjatult paanikat. "Pensionäridele poleks olnud vaja tekitada ebakindlustunnet, justkui võiks pensionid alandada 200 euroni. Pensionärid võivad olla rahulikud, pensionid makstakse ka tulevikus välja," lisas peaminister.

Haridusminister Jaak Aaviksoo sõnul jääb dokumendis erapooletusest puudu. "Olin solvunud, kui riigikontrolör väitis, et 2007-2013. aastal on tehtud plaanideta investeeringuid. Olulises osas olid kirjas olnud asjad õiged, aga need olid kaks aastat hiljaks jäänud," ütles Aaviksoo, kelle sõnul kumas riigikontrolli töötajate ilmavaade raportist liiga palju läbi.