Ansip ütles ajakirjanike küsimustele vastates, et Krossi juhtum on küllalt komplitseeritud. „Vahetult valimiste eel ühe isiku Interpoli kaudu tagaotsimine on paratamatult poliitilise alatooniga,“ sõnas Ansip ja möönis, et see kokkusattumus tekitab probleeme.

„Ega me riigi sees ei ole ka päris hästi ja korrektselt käitunud,“ sõnas Ansip, mõeldes siinkohal kaht valitsuse ministrit, kes Krossi juhtumi valguses kaitsma hakkasid.

"Need, kes on kriminaaluurimist politiseerinud," sõnas Ansip vastuseks täpsustavale küsimusele, kes tema hinnangul ebakorrektselt käitusid. "Paraku, jah, ma pean nimetama ka kahte valitsuse ministrit." Need kaks olid IRLi ministrid Urmas Reinsalu ja Ken-Marti Vaher, keda Ansip silmas pidas.

Tõde tuleb välja selgitada

Valitsusjuht pidas vajalikuks, et tõde tuleb välja selgitada. „Täna pole meil piisavalt alust Krossi kahtlustada kaaperdamises,“ kordas Ansip peaprokuröri öeldut. 

Ta peab endiselt mõistlikuks, et Vene Föderatsiooni uurijad teeks koostööd meie prokuratuuriga. „Tõe väljaselgitamine on kõikide huvides,“ rääkis Ansip. „Paraku oleme Eestis kah politiseerinud seda uurimist ja sisuliselt andnud riikliku kaitse ühele isikule, vähemalt avalikkuse silmis, kelle suhtes pole kõiki uurimistoiminguid läbi viidud."

Kross võeti pärast kohalikke valimisi tööle kaitseministeeriumisse.

Ansip ei kipu enne tõe väljaselgitamist kedagi süüdi mõistma ega süütuks tunnistama. „Praegu on Eesti vabariik sisuliselt ka politiseerinud selle teema,“ kordas ta ennast. „Täiesti mõistan neid, kes ei pea võimalikuks praeguses situatsioonis meie prokuratuurile uurimise üleandmist.“

„Me oleme tõe poole püüdlemisest justkui loobunud,“ ütles Ansip. „Argumenteeritud debatti pole olnud.“

Valitsusjuhi arvates on usaldus Eesti suhtes kadunud. „Kui kriminaaluurimist politiseeritakse, siis mistahes riigi usaldus kahaneb,“ sõnas Ansip vastuseks küsimusele, kelle usaldus on kahanenud.