Pronkssõdur Tõnismäel näeb välja kui koduarestis — plats on piiritletud mitmekordsete siniste lintidega ja mälestise territooriumil jalutavad igavleva ilmega politseinikud. Taamal seisab politseiauto. Peale möödujate ja peatuses (kus tegelikud hauad asuvad) trolliootajate kedagi teist pole.

Valve Tõnismäel on nõudnud maksumaksja taskust juba 1 081 017 krooni. See rahaeraldis tehti 15. juunil ja hõlmab 9. maid ja ajavahemikku 25. maist kuni 5. juunini.

Valitsus on mitmel korral andnud mõista, et raha taha politseivalve korraldamine pronksmehe ümbruses ei jää.

Meile on kord üldse kallis, lausus peaminister Andrus Ansip imestunult valitsuse pressikonverentsil. “Korra tagamine on ka kallis.”

“Kas ta on ikka suhteliselt kallis,” küsis keskkonnaminister Villu Reiljan “Kui arvestada teisi tulemusi, mis sealt võib tulla, kas ikka on kallis?”

“Kindlasti ei saa lubada seda, et mingit osa “Eesti territooriumist hakkab kontrollima mingisugune isehakanute seltskond, võtab korra tagamise sellel territooriumil enda ülesandeks, et see ei tule kõne allagi,” sõnas Ansip.

“Kõigepealt anname Tallinna südalinnast tükikese, vahest anname südalinna takkajärgi,” päris Ansip. “Eesti vabariigis avaliku korra tagab riik ja ta teeb seda politsei kaudu.”