Kahe riigi vahelise majanduskoostöö edendamiseks allkirjastasid peaministrid Eesti ja Jordaania vahelise investeeringute kaitse lepingu.

Ansipi sõnul ühendab tänasel päeval Eestit ja Jordaaniat kõige enam põlevkivienergeetika valdkond. „Tänu pikaajalisele kogemusele on Eestis välja töötatud kaasaegne tehnoloogia põlevkivi kasutamiseks. Oleme valmis jagama seda kogemust, et anda oma panus teie põlevkivitööstuse väljaarendamisse,“ ütles peaminister.

Kõneldes infotehnoloogiast, tõstsid mõlemad pooled positiivsena esile kokkuhoidu, mida võimaldab tehnilise arengu rakendamine avalikes teenustes. „Eestis on avalikud e-teenused väga populaarsed, sest IT-põhiste lahenduste kasutamine aitab kodanikel ja riigil säästa nii aega kui kulusid,“ ütles Ansip.

Ta märkis, et ühtlasi aitab see väärtustada hariduse ja teadmiste tähtsust igapäevases asjaajamises. „Eesti on tutvustanud oma e-valitsemise kogemust mitmetele Araabiamaadele ning oleme valmis oma positiivseid kogemusi vahetama ka teiega,“ ütles ta.

Turismisektori osas nentis Ansip, et Jordaania säilinud kultuuripärand ja looduslikult unikaalsed vaatamisväärsused meelitavad seda regiooni avastama järjest enam Eesti inimesi.

„Eesti Jordaania vahelises koostöös peitub suur potentsiaal nii energeetika, IT kui turismi osas ja loodan, et juba lähitulevikus on kontakte ja välissidemeid meie kahe riigi vahel tunduvalt rohkem,“ ütles ta.

Eesti ja Jordaania vaheliste majandussuhete elavdamiseks sõlmisid peaministrid vastastikuse investeeringute kaitse lepingu.

Teisipäeva hommikul kohtub peaminister Ansip Jordaania kuninga Abdullah II-ga, samuti toimuvad kohtumised riigi energeetika- ja loodusvarade ministri Khaled Iraniga ning tööstus ja kaubandusministri Amer Hadidiga. Allkirjastatakse ka Eesti Energia ja Jordaania valitsuse vaheline kontsessioonileping riigi põlevkivivarude kasutuselevõtmiseks.