„Ma ei ole üldse veendunud selles, et keskpanga nõukogu esimees peab olema apoliitiline persoon,“ kõneles Ansip täna Vikerraadio saates „Stuudios on peaminister“.

Ansipi sõnul on olnud ka oma ametis lõpetav Jaan Männik presidendikandidaat, ehkki ta pole kuulunud erakonda.

Ansip ei arva, et erakonna liikmeks olemine teeb inimesest poliitiku ja erakonda mittekuulumine mittepoliitiku. „Apoliitiliseks olemine on märksa laiem kui nimi erakonna nimekirjas,“ lausus Ansip.

Keskpanga nõukogu esimehel on tema sõnul tavalisest nõukogu liikme rollist märksa piiratum tegevusvabadus. „Tema tegevus on seaduses selgelt ära määratud ja maailmavaate olemasolu tuleb igas ametis kasuks,“ rääkis peaminister.

Ansip ei arva, et panga nõukogu kaudu oleks võimalik keskpanka kuidagi politiseerida. „Keskpangal on oma kindel roll ja panganõukogu on küllalt piiratud ulatuses järelevalve teostaja roll,“ ütlse Ansip.

Küsimusele, kas ta sellise suhtumisega endale tuld peale ei tõmba, vastas Ansip, et sellised rünnakud võtab ta hea meelega vastu. „Need on teemad, millel ma arvan, et meie ühiskond peaks rohkem arutama ja vaidlema,“ sõnas Ansip.

Riigikogu nimetas teisipäeval 46 poolthäälega Eesti Panga nõukogu esimeheks Mart Laari, kes vahetab selles ametis välja Jaan Männiku. Uue nõukogu esimehe volitused algavad 13. juunil ning kestavad viis aastat.