Ministrid peavad esitama eelarveprojektid rahandusministeeriumile täna. Lisaks võivad ministrid loetleda ka kõik soovid ning nende maksumuse, mis on piirarvu sisse jäävast eelarveprojektist välja jäänud. Just seda osa hakkab valitsus täna õhtul kabinetiistungil arutama, kirjutab Eesti Päevaleht.

Eelmisel nädalal hurjutas peaminister valitsuse liikmeid, kes lubasid seepeale ähvardustest loobuda ning teha eelarvesse ettenähtud kärped.

Ansip viitas siiski, et avalikkuse ette toodud piirsummade summa pole veel lõplik riigieelarve eelnõu ning kabinet võib otsustada anda mõnele ministeeriumile seatud piirist suurema summa. Ühtlasi tähendaks see mõne teise ministeeriumi eelarve esialgsest piirsummast väiksemaks kärpimist.

Ansipi sõnul on valitsuses räägitud ka võimalusest lükata edasi tulumaksu alandamine. “Kuid ma põhimõtteliselt ei saa nõus olla sellega, et me lükkame edasi majanduse elavdamise ühe olulise instrumendi rakendamise. Otseste maksude alandamine on Eesti konkurentsivõime küsimus,” ütles Ansip eelmise nädala lõpus.

Peaministri sõnul on Reformierakonna seisukoht selge: erakond on vastu sellele, et karistada maksudega inimeste ettevõtlikkust ja töökust.