„Ma olen veendunud selles, et suhtlemisest on alati rohkem kasu kui partnerite ignoreerimisest, lausus Ansip riigikogu infotunnis. „Igast kontaktist on võimalik saada kasu, kui ei asuta kohe alguses eitavale seisukohale.”

Peaministri sõnul on Ühtsel Venemaal koos algorganisatsioonidega taolisi koostöölepinguid kolm tuhat ja lepingupartnerite hulka kuuluvad praktiliselt kõik arvestatavad Lääne-Euroopa poliitilised jõud.

Mis puutub Tõnismäe juures toimuvasse üritusesse, kus läidetakse küünal Eesti fašismist vabastamise mäletuseks, siis see on Ansipi meelest taunimist väärt.

„See on solvang Eesti inimestele. Me kõik teame, et meie jaoks sõja lõpp ei tähendanud okupatsiooni lõppu, lihtsalt üks okupatsioon asendus teisega. Kindlasti selline ühe okupatsiooni ülistamine ei ole kohane.”

Keskerakonna koostööpartner Ühtne Venemaa laseb neljapäeval Tallinnas pronksmehe ees süüdata Peterburi Piskarjovi memoriaali igavesest tulest läidetud küünla, mis peaks eestlastele meenutama fašismist vabastamist.

„Eesti vabastamise eest langenute mälestusaktsiooni” käigus soovitakse süüdata „Tallinna vabastamise aastapäeval 22. septembril nõukogude sõjaväelastele pühendatud” monumendi juures mälestusküünal.

Küünal omakorda süüdatakse tõrvikust, mis on läidetud Peterburi Piskarjovi memoriaali igavesest tulest. Küünal on tellitud ühest Peterburi tehasest, seda kaitseb spetsiaalne ümbris.

Samuti tuli Ansipil riigikogu ees vastata Savisaare majaostu puudtavatele küsimustele. Peaminister Andrus Ansip jäi varem väljaöeldu juurde, et hetkel pole tal andmeid, et kuigi soodsate kingituste vastuvõtmine on taunitav, pole keegi tema valitsuse liikmeteks korruptsioonis kahtlustatav.

Peaminister kinnitas, et ootab Edgar Savisaarelt ammendavaid selgitusi Keila-Joa kinnistu ostu-müügi tehingu kohta.

“Ma ei pea mitte mingil juhul eetiliseks kingituste saamist ei riigiametnike ega poliitikute poolt. Aga ma ei saa praegu väita, et keegi on neid kingitusi vastu võtnud. Uurimist peavad läbi viima need, kes on selleks seatud,” viitas Ansip uurimisorganite tegevuse vajalikkusele olukorra selgitamiseks.