"Oleme andnud 14-le Eesti kodanikule konsulaarabi. See on praktiliselt kõik, mida suudame teha. Samas oleme olnud abi osutamisega tunduvalt intensiivsemad kui Ukraina või Suurbritannia vastavad ametkonnad," rääkis Ansip valitsuse pressikonverentsil.

Tema sõnul pole põhjust seada India kohtusüsteemi sõltumatust kahtluse alla. "Sealne kohtusüsteem töötab oma rütmis ja ma loodan, et lahendus saabub lähemal ajal. Meie India saatkond on vahistatute küsimusega pidevalt tegelenud."

Peaminister lisas veel, et selgusetust on juhtumi osas palju ning distantsilt on raske hinnata, kas süüdistused on põhjendatud või mitte. "Me tea, kas laevale osteti illegaalset kütust, ega ka seda, kas India vetesse sisenemine oli õiguspärane. Samuti ei tea me, kas relvi käideldi vastavalt seadusele või mitte."

India rannavalve pidas oktoobris Seaman Guard Ohio kinni riigi idarannikul 15 meremiili Tuticorinist (Thoothukudi) idas. India julgeolekujõud leidsid laeva pardalt 31 automaatrelva ja 5000 ühikut laskemoona. Politsei sõnul polnud laevameeskonnal ega relvastatud valvel dokumente relvastuse ja laskemoona omamise kohta.

India suhtub relvastatud kaitsemeeskondadesse kaubalaevadel äärmiselt tundlikult pärast seda, kui Itaalia merejalaväelased tapsid eelmisel aastal kaks India kalurit. Merejalaväelased kuulusid kaubalaeva kaitsemeeskonda ja avasid kalurite pihta tule, pidades neid ekslikult piraatideks.