Peaminister Andrus Ansip ütles kohtumisel, et Euroopa Ülemkogu peab andma Venemaa juhtkonnale sõnumi, et rahvusvahelise õiguse rikkumise ja naabrite sõjalise okupeerimise eest makstav hind on kõrge.

Selleks on Ansipi sõnul oluline, et Euroopa Komisjon saaks ülesandeks koostada kolmanda astme meetmeid. Euroopa Liit on juba peatanud viisadialoogi ja uue raamleppe läbirääkimised ning kohaldanud viisakeelde ja varade külmutamist Ukraina territoriaalse terviklikkuse vastu tegutsenud isikutele. Edasi tuleb hakata tegelema majanduslike meetmetega.

Peaminister Andrus Ansipi sõnul on Ukraina abistamine meie jaoks selge prioriteet ning Euroopa Komisjoni plaan täiendava finantsabi andmise kohta kuni 1 miljard eurot on suurepärane.

„Lisaks assotsiatsioonilepingu poliitiliste osade allkirjastamisele ja kaubandusmeetmete lihtsustamisele tuleb kiiremini edasi liikuda viisavabaduse võimaldamisega Ukrainale,“ sõnas ta.

Kohtumisel tänas Andrus Ansip veel peaminister David Cameroni Suurbritannia otsuse eest saata lennukeid NATO Balti õhuturbemissioonile.