Seoses elektrihinna tõusuga soovis Deniss Boroditš peaministri hinnangut IRLi valimislubadusele kodukulusid alandada. "Ma ei ole olnud IRL-i valija ja seetõttu ei ole ma ka väga tähelepanelikult jälginud nende valimisloosungeid," rääkis Ansip.

"Ma ei ole olnud IRL-i valija ja seetõttu ei ole ma ka väga tähelepanelikult jälginud nende valimisloosungeid, aga loosungit elektri hinna alandamise kohta mina kampaaniast ei mäleta. /---/ Elektri hinna alandamise lubamine ei ole kindlasti vastutustundlik, sest tänapäeval energiakandjate maksumus suureneb, tootmishinnad suurenevad.

"Elektri hinna alandamise lubamine ei ole kindlasti vastutustundlik, sest tänapäeval energiakandjate maksumus suureneb, tootmishinnad suurenevad. Isegi kui väga tahaks ja püüaks, ikkagi ei suuda välja mõelda seda skeemi, kuidas elektrienergia hinda oleks võimalik tulevikus alandada."

Ansipi sõnul on majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi andmetel keskmine elektriarve suurenenud jaanuaris turu avanemise tagajärjel 16,1 protsenti. "Et elektrienergia hind käesoleval aastal tõuseb, selle vastu ei saa, saab ainult kontrollida oma tarbimist ja sedakaudu ka oma kulutusi."