Keskerakondlane Lauri Laasi küsis täna riigikogu infotunnis Ansipilt, et kui sügisel nimetas ta elektri võrgutasu 19 protsendilist tõstmise taotlust lauslolluseks, siis kas ta arvab sama ka nüüd? Ansip oli seekord harjumatult tagasihoidlik.

"Inimesel on kalduvus kõike seda, mida ta on teinud ja mida ta välja öelnud on, õigustada ja ma jääksin selle juurde, mis ma seal pressikonverentsil ütlesin. See taotlus oli lauslollus ja mul on niisugune tunne, et need, kes taotlesid, said ka sellest aru ja võtsid tookordse taotluse tagasi," lausus Ansip.

"Ja praegune taotlus ka välisel vaatlemisel ehk kui vaadata seda hinda, mida taotletakse – see erineb märgatavalt sellest eelmisest taotlusest. Kui siis oli meil juttu 19 protsendilisest hinnatõusust, siis nüüd 13 protsendilisest. Ma siiski jätaksin praeguse taotluse suhtes oma emotsioonid sissepoole ja ei hakkaks andma hinnanguid enne, kui hinnangud on antud konkurentsiameti poolt," lisas Ansip.

Samas leidis Ansip, et tema sõnavõtt polnud konkurentsiametile surve avaldamine. "Ma olen oma emotsioone välja pursanud kunagi ja mul on kahju, et neid emotsionaalseid avaldusi on tõlgendatud kui konkurentsiametile mõju avaldamist. Ma ei tahaks olla peaminister, kes lööb rusika lauda ja konkurentsiamet kohe teeb sellise rehkenduse nagu peaminister soovib," ütles Ansip.

Eesti Energia tütarettevõtte OÜ Jaotusvõrk taotleb võrgutasude tõstmist 13 protsenti, see tõstaks elektri lõpphinda umbes kuus protsenti.