Toobal tahtis nimelt teada, kes esitas Interpolile Krossi vahistamismääruse kohta protesti. „See ei ole kindlasti vabariigi valitsus,“ ütles Ansip riigikogu infotunnis. „Selliste küsimuste lahendamine ei ole valitsuse pädevuses.“ Ansip ei täpsustanud, kes protesti esitas.

Ta kordas seda, mida riigiprokurör on juba öelnud. „Riigiprokurör on öelnud, et täna ei ole prokuratuuril piisavat alust Eerik-Niiles Krossi kaaperdamises kahtlustada,“ lausus Ansip.

Valitsusjuhi hinnangul oleks märksa konstruktiivsem Vene uurijatel teha sisulist koostööd Eesti prokuratuuriga. „Eesti riik on kindlasti õigusriik, kõiki kahtlusi Eesti riigis kontrollitakse,“ rääkis Ansip ja soovitas: „Meie uurimisasutused on huvitatud sellest, et selgitada välja tõde ja seetõttu mina küll ei näe mitte mingisuguseid põhjendusi, miks Vene uurijad ei võiks teha tihedat koostööd Eesti prokuratuuriga.“

Koostöö oleks peaministri hinnangul igal juhul märksa konstruktiivsem kui valimiseelsete demonstratiivsete tagaotsimiskuulutuste Interpoli kaudu Eesti rahvale vahendamine.

„Minu meelest oli tegemist Eesti kohalike omavalitsuste valimistesse sekkumisega,“ lõpetas Ansip küsimusele vastamise.

Toobal esitas peaministrile küsimuse mõned päevad enne valimisi ilmsiks tulnud tagaotsimiskuulutuse kohta Interpoli kodulehel, mis puudutab IRL-i linnapeakandidaati Eerik-Niiles Krossi.