Peaminister ütles Vikerraadio “Reporteritunnis”, et ta pole võimeline ega tahagi komenteerida õigusorganute uurimises olevaid asju.

Ta lisas aga, et kummastav ja imelik on meediast lugeda, et Tsahknale pannakse süüks vähikliinikule haigekassa lepingu kauplemist.

Kui haigekassa peaks lepingu sõlmimisel eelistama üksnes riigi osalusega sihtasutusi, siis oleks see erasektori diskrimineerimine, nentis peaminister. Sel juhul poleks praegu eranaistekliinikuid ega päevakirurgia kliinikuid, ka poleks Eestis viljatusravi sedavõrd heal tasemel, rääkis peaminister.

Riigiprokuratuur teatas kolmapäeval, et menetleb koos kapoga kriminaalasja, mille raames teostati läbiotsimine sotsiaalministeeriumis ning esitati kuriteokahtlustus sotsiaalministeeriumi nõunikule, endisele Tallinna abilinnapeale Anders Tsahknale.

Reformierakonda kuuluvat Tsahknat kahtlustatakse mõjuvõimuga kauplemises, mis seisneb vara ja muu soodustuste lubamisega nõustumises vastutasuna selle eest, et sotsiaalministeeriumi nõunikuna kasutas ta ebaseaduslikult oma tegelikku ja eeldatavat mõju eesmärgiga saavutada ametiisikutelt soodsaid otsuseid soodustuse andja ja kolmanda isiku huvides.

Eile õhtul Tsahkna vabastati peale esmaste oluliste menetlustoimingute läbiviimist ning tema suhtes kohaldati tõkendina elukohast lahkumise keeldu.

Ministeerium on töösuhte ministri nõunikuga pooleks aastaks peatanud.