„Mulle on omistatud ühemõtteline seisukoht, et olen üleriigilise piirangu vastu,” ütles Ansip valitsuse pressikonverentsil ning tunnistas, et ta võtab seisukoha selles küsimuses alles siis, kui on kuulnud piisavalt mõlema poole argumente ja teemakohast debatti.

„Vajadus üleriikliku korralduse järgi eksisteerib, kuid see ei ole mitte lihtne otsus, sest teisel kaalukausil on omavalitsuste demokraatia,” ütles Ansip.

„Praegu on see otsus omavalitsuste pädevuses. Kui me ütleme, et omavalitsus on võimetu mõistlikke otsuseid langetama, siis me vilistame põhiseaduse vaimule,” oli peaminister mures. „Me käituksime väga valesti, kui me kergekäeliselt hakkaksime loobuma demokraatlikest otsustusmehhanismidest,” hoiatas ta.

Peaminister möönis, et probleem eksisteerib. Mingi omavalitsus hakkab langetama populistlikke otsuseid, järjest vähendama ajavahemikku mil alkohoolseid jooke müüakse, ja lõpuks keelatakse alkoholimüük üldse ära, mida on mujal varem juhtunud, meenutas Ansip.

„Kas me lähemegi seda teed, et vähendada kohaliku autonoomia ulatust, see vaidlus seisab meil veel ees ja mina ei nii selget seisukohta välja ei ütleks, enne kui pole maha peetud argumenteeritud debatti.”