Riigikogu infotunnis küsis keskerakondlane Lauri Laasi peaministrilt, et kas riik on mõelnud eluasemelaenu maksetega jänni jäänud perede aitamisele. “Oleme kuulnud, et Läti Vabariik on astunud vastavaid samme, et oma kodanike vastavat olukorda leevendada. Kas ka meie valitsusel on mingeid taolisi meetmeid plaanis?” päris Laasi.

Ansip vastas, et taolisi meetmeid, millest on seoses Lätiga räägitud, tema tõekspidamiste järgi Eestis kindlasti rakendada ei tohiks. “On täiesti vale hakata keset kehtivat laenusuhet rahalaenamise reegleid, tingimusi muutma ja kui laen anti välja ühtedel tingimustel, siis tuleb ka kokkulepitud tingimustel laen tagasi maksta,” sõnas peaminister.

“Kui laen võeti täie teadmisega, et vastutatakse kogu summa tagasimaksmise eest ja see vastutus ei piirne ainult tagatisvaraga, mille turuväärtus võib kahaneda, siis tuleb sõlmitud laenulepingust kinni pidada, vaatamata sellele, et see leping on muutunud laenuvõtjale ebasoodsaks,” märkis valitsusjuht.

“Investorite petmine on tegevus, mida ma kindlasti Eestile ei soovita, kuid ma küsiksin, kes on panga puhul need investorid. Panga puhul on need investorid meie omad hoiustajad, meie omad Eesti inimesed, kes peavad taolised laenukahjud kinni maksma, pensionärid, politseinikud, õpetajad, kõik inimesed, kellel on pangas mingisugusedki hoiused olemas. Ma arvan, et see poleks õiglane.”