"Annetamine - see on hea. Annetamine ei ole kindlasti kuritegu ega väärtegu. Pelgalt fakt, et annetatud on mitmes erinevas osas, mitme erineva pangaülekandega, ei viita kuriteole, sest väga paljudel on olemas pangalimiidid," sõnas peaminister ERRi portaalile.

Ansip märkis, et ka tema on tasunud oma reisiarved isegi kolmes-neljas jaos ja ei tunne, et oleks midagi varjanud.

"Ka erakonnale annetanud on kvartali lõpparuandes kirjas ühe summana, mitte 5000 või 15 000 krooni kaupa. See paranoia, millest lähtudes otsitakse igasuguseid viiteid kurjadele kavatsustele annetuste puhul, on ületanud praeguses meediakäsitluses igasuguse mõistlikkuse piiri," sõnas peaminister

Ansip tunnistas, et ehkki ta pole koduparteile annetanud, on ta annetanud Käru kirikule 50 000 krooni ja Tartu Pauluse kirik on saanud aastate jooksul märksa rohkem. "Kas ma olen nüüd kurjategija? Kas on kahtlus, et ma ei annetanud oma raha?" küsis Ansip.

Peaministrer Andrus Ansip lendas täna südapäeval Saksamaale Stralsundi Läänemeremaade Nõukogu peaministrite kohtumisele.Kohtumisel arutatakse regiooni konkurentsivõime suurendamise, energiajulgeoleku ja demograafiliste muutuste teemal.