“Sügava kurbusega saime täna hommikul teada vapra Eesti kaitseväelase, veebel Allain Tikko langemisest Afganistanis ning veel kolme kaitseväelase haavatasaamisest. Allain Tikko oli julge võitleja, alati usaldusväärne oma kaaslastele, ta oli hea isa ja sõber. Langetame leinas pea ning oleme kaotusevalus koos veebel Tikko lähedastega.

On kurb ja ebaõiglane, et oma riigi eest peavad elu ja tervise andma parimad meist. Noore mehe elamata jäänud elu pole võimalik mõõta, see tunne tuleb igaühel meist endasse võtta ning koormana kanda. Peame meeles, et meie kaitseväelased võitlevad võõrsil ränkade ohvrite hinnaga meile välja julgeoleku, mida omas ja iseseisvas riigis tunneme igal tunnil ja päeval.

Kõik missioonidel viibivad kaitseväelased ja nende lähedased võtavad endale suure vastutuse ning isikliku riski meie kõigi eest. Eesti panus Afganistani muutmisel turvalisemaks on meie panus ühisesse julgeolekusse, mida jagavad kõik NATO liikmed. Eriti vajab Afganistan rahvusvahelise üldsuse tuge eeloleval suvel ja sügisel, mil toimuvad valimised omavad olulist tähtsust edasistele arengutele riigis.

Täna hommikul juhtunu ei väära Eesti riigi kindlat tahet jätkata missiooniga Afganistanis. Oleme võtnud endale keerulise ülesande anda märkimisväärne panus ühe maailma ohtlikuma piirkonna inimeste elu muutmisel turvalisemaks. Me loome Afganistanis julgeoleku ja stabiilsuse, mis võimaldab Afganistani elanikel endil üles ehitada oma riik ning taastada majandus.

Eesti riik ei unusta mitte kunagi oma langenud ja vigastatud kaitseväelasi ning nende lähedasi. Meie kohustus on hoida üleval mälestust vaprusest ja ennastsalgavusest, millega ka juba neljandat korda sõjalisel missioonil riiki teeninud veebel Allain Tikko silma paistis. Tänasel raskel hetkel ja ka edaspidi kuulub kogu rahva toetus veebel Tikko lähedastele.”