Roosioja kurtis teleri vahendusel, et tal on kodus arvuti ainult teksti ette lugeva programmi demoversioon, kuid tarvis oleks täisversiooni, kirjutab SL Õhtuleht.

Nägemispuudega inimeste fondi juht, peaaegu kogu elu pimedana elanud Erik Loide on nördinud: “Tegu on kõige ehtsama petmisega! Tegelikult on Roosiojal see programm juba olemas. Meie fondil on Roosiojaga selle kohta isegi leping sõlmitud.”

Mõne aasta eest nägemise kaotanud Tallinna Ülikooli haldusjuhtimise magistrant Roosioja tunnistabki, et tal on hädavajalik programm olemas, kuid see seisvat kasutuna riiulil, sest ootab tagastamist Loidele, nimelt olevat see Loide oma.

„Nüüd saan endale päris oma programmi osta. Lisaks tahan veel juhtkoera, olen selleks juba taotluse valmis teinud. Ja veel tahan uuringuid välismaal, äkki saab mu nägemist taastada,” seletab Roosioja.

Roosioja näeb Loide süüdistuste taga omavahelist tüli, kuid Loide tõrjub need jutud. Veel arvab Roosioja, et Loide on kade. „See raha oleks võinud näiteks mõnele lastehaiglale minna, sest neil on seda rohkem tarvis,” pahvatab Loide.