Olete öelnud, et te pole veel otsustanud, kas kandideerite riigikokku. Valimised on kohe tulemas, milles asi?
See sõltub asetusest valimisnimekirjas. Kui ma ei saa esinumbriks, siis ei kandideeri. Kuna ma eelmine kord juba kandideerisin teisel kohal ja olen tõestanud oma reitingut, siis ma ei näe võimalust, et laseksin end tahapoole. Kui mind valmisnimekirjas ikkagi tahapoole tõstetakse, siis on see tee otsas, siis ma teen midagi muud.

See kõlab natuke nagu väljapressimine?
Ma ei oska öelda, kas on väljapressimine. Minu esimene aktsioon oli 1989. aastal Eesti kodanike registreerimine, kus tegutsesid ka Mart Laar ja Tunne Kelam. 2003. aastal kandideerisin nimekirja 5. kohal, korjasin erakonnale hääli. Seega olen kaua aega olnud erakonnaga seotud ja neile hääli kogunud.

Erakonnaga tüli ei ole ja maailmavaade sobib?
Ei, ma olen liberaalsuse-konservatiivsuse piiri peal. On teatud väärtuselised küsimused - kui eelmistel valimistel kandideerisin, sain 3200 häält, mis on ka riigi mastaabis suur number.

Mu põhiline rivaal, toona nimekirja 3. kohal kandideerinud  ja maavanemana töötanud Andres Metsoja sai 602 häält. Selles valguses ma ei näe, miks ma ei peaks olema esinumber - ma olen teine number juba olnud.

Meil kandideerib kaunis vähe naisi ja ma olen naiskogu esinaine ning ma kindlasti ei saa ka seetõttu anda alla ja nõustuda oma reitingust madalama positsiooniga.

Mulle väga meeldib, et IRLi tuleb uusi liitujaid, nagu Tiina Kangro ja Viktoria Ladõnskaja.  Muidugi annavad erakonnale värsket vaadet ka Anvar Samost ja Kalle Muuli.

Kes siis praegu Pärnumaal IRLi esinumbri koha pärast jagelevad?
Metsoja, tema on põhikonkurent. Aga see, et selline asi erakonnast välja lekkis, on minu arvates spinn, tulenevalt sisekonkurentsist ringkonna esikohale.

Kas Pärnumaal IRLi nimekirjas teisel kohal kandideerides võib riigikogu tööst suu puhtaks pühkida?
Ka sealt võib riigikokku saada. Eelmistel riigikogu valimistel jäi teisest mandaadist vaid mõnikümmend häält puudu. Viimastel aastatel oleme Pärnumaal olnud kaunis edukad - IRLil on seal maavanem ja Pärnu abilinnapea. Populaarsuse kahanemist märgata pole ning erakonnaga on liitunud Pärnumaal tuntud Are vallavanem Lauri Luur ja Paikuse vallavanem Kuno Erkmann, kes kohalikel valimistel võtavad oma valdades pooled hääled.

Mis te tegema hakkate, kui te riigikokku ei kandideeri?

Ma ei oska öelda, eks ma aitan teistel kampaaniat teha. Mul on Pärnu linnavolikogus üks tool ja oma ettevõtted, kus ma võin alati tööd teha.

Millal teie kandideerimise otsus selgub?

See, mis mis erakond tegelikult otsustab, selgub 13. detsembril, kui kinnitatakse IRLi valimisnimekirjad. Võib-olla see valimisnimekirjas teise koha saamise küsimus ongi pseudoprobleem ja võib-olla see ongi spinn.