Terviseameti eelmisel nädalal võetud kordusproovi järgi oli suplusvee  mikrobioloogiliste uuringute tulemused normidest kõrgemad eschericia coli  ning soolte enterokokkide osas. Rannavalve ja heakorra teenuste osutaja AS  G4S Eesti paigaldas randa ujumist keelava punase lipu, teabetahvlil on
terviseameti veeanalüüsi tulemused ning rannakülastajaid hoiatatakse suuliselt.

Linnavalitsuse haljastus- ja puhastusteenistuse juhataja Eda Põldma sõnul võib oletada, et näitajate halvenemise taga on tuulised ja vihmased ilmad.

Terviseameti 2011. aastal koostatud uuringu "Anne kanali suplusvee  profiil" põhjal võivad lühiajalise reostuse põhjuseks olla ebatavalised ilmastikuolud näiteks kevadise suurvee ajal või augustis ja septembris pärast tuuliseid ja vihmaseid ilmasid. Tugevate vihmade korral võib veekogusse kanduda suur hulk puhastamata sademevett, mis võib avaldada mõju ka suplusvee kvaliteedile.

Vastavalt terviseameti kodulehel olevale infole hinnatakse suplusvee kvaliteeti kahe mikrobioloogilise indikaatori alusel: soole enterokokkide ja Escherichia Coli bakterite esinemise hulga alusel.