“Ma ei püüagi oskar Lutsu viinajoomises ületada, ehkki minust on jäänud inimestele viinalembeline mulje, sest viimasel ajal olen saanud sünnipäevadeks ja jõuludeks ainult viinapudeleid,” naljatles Kivirähk TV3 saates "Kolmeraudne".

Saatejuht Mihkel Raua küsimusele, kas kirjanik on ka napsisena midagi paberile pannud vastas Kivirähk eitavalt. "Ei ole, vat seda ei ole ma kunagi teinud."

"Tegelikult on see jõle ju," sõnas Kivirähk Vabadussõja võidusamba kohta. "Kogu austuse juures Ivan Orava vastu tahaks ju, et tal oleks ilusam hauasammas. Tehti mingi klaasist lift, kus sees vedelevad tööriistad. Eks see läheb ajalukku kui jälkuse tipp."

"Mis Lotilasse puutub, siis see ongi ju möga, mida ta kirjutab. Selle eesmärk ongi ju vihale ajada," kommenteeris kirjamees Eestit teravalt kritiseeriva Soome ajakirjaniku Sami Lotila tegemisi.

Millal aga esilinastub esimene Kivirähu teosel põhinev film? "Otse filmistsenaariumit ei ole tahtnud kirjutada," vastas ta. "Olen öelnud palju pakkumisi ära. Filmistsenaristi amet on jube amet, peab Karlo Funki juures raha nuiamas käima ja kuus erinevat varianti kirjutama. Romaanide ja näidendite kirjutamine on mõnus, teed ühe parima ära ja kõik."