Ansip teatas, et ta ei ole seda öelnud ning süüdistas Õhtulehte öeldu moonutamises. Kuna peaminister Õhtulehega kompromissi ei saavutanud, kaebas Ansip Õhtulehe kohtusse ning täna tuligi kohtuotsus, millega kohustati Õhtulehte avaldama nii veebis kui ajalehes õiendi andmete ümberlükkamiseks samas suuruses ja formaadis. Kõik kohtukulud jäid Õhtulehe kanda.

Ansip kommenteeris täna, et nagu ta on ka varem juba öelnud, ei ole tema jaoks võit selles juhtumis kõige olulisem. "Minu jaoks on oluline, et inimesed saaksid aru, mida tähendab ajakirjanduses kombinatsioon: nimi, koolon ja väide. Kas väide kooloni järel tähendab tõesti väljaande või ajakirjaniku väärtushinnangut või peab väide siiski kuuluma inimesele, kelle nimi seisab kooloni ees?" küsis Ansip.

"Kohus on asunud seisukohale, et väide peab kuuluma isikule, kelle nimi seisab kooloni ees. Üldistatuna tähendab see seda, et viitamisega tasub olla korrektsem. See kohtuotsus peaks andma mõtteainet ka nendele, kes ühe ämma tõerääkimisest tegid aasta suurima vale,“ lisas peaminister.

Õhtulehe artikkel ilmus 29. mail eelmisel aastal, üks nädal peale Silver Meikari teadet, et ta on annetanud Reformierakonnale raha, mis polnud tema oma. Raha andis talle Meikari sõnul praegune riigikogu liige Kalev Lillo ja annetusskeemi korraldas eelmise aasta mais justiitsministrina töötanud Kristen Michal. Ansip ei uskunud Meikari juttu ja üritaski alljärgneva tsitaadiga selle tõele mittevastavust tõestada.

"On kahju, et Eestis on selline olukord kujunenud, aga paraku on see nii, et ettevõtete juhid, ammugi mitte erakonna peasekretärid ei eelda, et nende telefonikõnesid ei kuulata pealt. Eeldus on pigem selline, et kõik telefonikõned on salvestatavad ja sisuliselt avalikud," rääkis Andrus Ansip Postimehele.

Seetõttu ei suutnud Ansip uskuda, et Kristen Michal leppis varjatud annetuse tegemise Silver Meikariga telefonitsi kokku. "Minu järeldus: Silver Meikar valetas," lausus Ansip. Õhtuleht tõlgendas seda ülestunnistusena, et poliitikute ja ärimeeste kõnesid kuulatakse pealt, Ansip polnud selle tõlgendusega nõus ja sellest see kohtuasi tuligi.