Peaministri sõnul teeb teda väga murelikuks viimastel nädalatel avalikkuses juurdunud arusaam, et hiilivat skepsist ja mustavat suhtumist poliitikutesse peetakse paratamatuseks.

Kui iga normaalse ühiskonna juurde kuuluvaid nähtus ja poliitika tegemist kujutatakse kuriteona, loob see Ansipi sõnul pinnase populismiks.

"Võin kätt südamele pannes kinnitada, et viimastel nädalatel tekkinud kuvand ei peegelda Eesti poliitika tegelikkust," ütles Ansip.

„Eesti poliitika ei ole ostetav, Reformierakonna poliitika ei ole ostetav,“ kinnitas Ansip. „Mistahes varjatud rahastamine poliitikas ei ole aktsepteeritav.“

"Kuid probleeme peame möönma. Jah, ajakirjanduses on mõned üldistused läinud kõvasti üle võlli, kuid taolise väärkuvandi tekkimisel on kindlasti erakondade ja poliitikute endi süüd. Olgu siinkohal üheselt öeldud - mistahes varjatud rahastamine poliitikas pole aktsepteeritav. Kui üksainus inimene katab veerandi erakonna sissetulekutest, siis see pole aktsepteeritav. Kui erakonna sisedemokraatiat kallutatakse hoogtöö korras värvatud kriminaalidega, siis see pole aktsepteeritav," rõhutas valitsusjuht.

Ta möönis, et valitsuse juhterakonnana tuleb Reformierakonnal sellele reageerida ja taotleda muutusi hoiakutes. "Parlamendis on töö alanud ja asjalikke muutusi võib oodata juba sügisel," lubas Ansip.

Konkreetse juhtumi korral (Silver Meikari ülestunnistus) peab Ansipi sõnul ootama ära uurimisorganite töö tulemuse. „Kui tõde on selgunud, saab otsustada, kas või kes peab lahkuma,“ sõnas ta.