„Mistahes puidurafineerimistehase toodud lisandväärtus ei kaalu üle Eesti lõhestamisega tekitatud kahju,“ ütles Ansip Est-For Investi puidutehase eriplaneeringut kommenteerides.

Ansip meenutas, et eriplaneeringu statuut oli mõeldud eelkõige selleks, et tegeleda riigikaitseliste objektidega ja tõi näite Nursipalu harjutusväljaku või radari asukoha. „Planeerimisseaduse muutmine oli mõeldud selleks, et ülekaalukat avalikku huvi saaks realiseerida vaatamata väikese grupi vastasseisule,“ ütles ta. „See pöörati pea peale. Mitte kunagi ei tulnud me selle peale, et ühe väikese grupi huvi kaitstakse selle sama statuudiga selliselt, et ülekaalukast avalikust huvist sõidetakse üle.“

Komisjoni asepresident ütles, et tema varasemaid väljaütlemisi Est-For Investi kavandatava tehase kohta on veidi valesti tõlgendatud ning ta on kogu aeg olnud seisukohal, et tema tartlasena seda tehast Tartu kanti ei soovi. „Ma ei taha seda tehast oma koju,“ ütles ta. „See mõjutab ka minu kinnisvara väärtust, miks mina pean oma kinnisvara väärtuse kahanemisega sellele tehasele peale maksma?“ Ansipi hinnangul oli juba algusest peale vale minna rahva tahte vastu.

Ansip rääkis pressikonverentsil pikalt veel Euroopa pikaajalise eelarve ettepanekust, kus Eestit ootab ühtekuuluvusrahades umbes 24-protsendiline kärbe. Ansipi sõnul aga on eestlastel lootust kandideerida teistest fondidest erinevatele rahadele (teadus-, kaitse-, ja näiteks Rail Balticu jaoks eraldatavad rahad), mistõttu võib isegi juhtuda, et Eesti saab ka püsihindades järgmisel eelarveperioodil Euroopa liidust sama palju või rohkem raha kui käesoleval seitsmeaastasel perioodil.