Delfi lappas läbi kõik Reformierakonna kodulehel olevad aruanded erakonnale makstud toetustest ja sealt ei paista kusagilt Andrus Ansipi nime. Taolised aruanded lõppevad 2005. aastaga, mistõttu me ei tea, kas enne seda veel Tartu linna poliitikas laineid löönud Ansip tollal oma erakonda rahaliselt toetas, või ei?

Reformierakonna liikmetest kõige tublimad annetajad on riigikogu liikmed ja karjääri teha soovivad noorpoliitikud. Näiteks selle aasta teises kvartalis olid oravapartei suurimateks eraisikutest annetajateks Valdo Randpere 7100 euro ja Andrei Korobeinik 5000 euroga.

Ministrid on juba kehvemad annetajad, ent ometi toetasid selle aasta esimeses kvartalis rahaliselt erakonda ministrid Jaanus Tamkivi, Jürgen Ligi, Hanno Pevkur ja Rein Lang.

Esimeses kvartalis enne valimisi otsustas oma erakonda toetada ka Europarlamendi saadik Kristiina Ojuland, kes eraldas ühise ürituse toetuseks oma raskeltteenitud sissetulekust 128 eurot ja 20 senti. Teises kvartalis ta erakonna toetuseks enam raha ei leidnud.

Reformierakond kogus 2011. aasta teises kvartalis erakonna enda teatel riigieelarvest tulnud toetuse, liikmemaksude ja eraisikute annetustena 490 465 eurot.

Eraisikute annetustena sai Reformierakond 48 652 eurot, erakondadele mõeldud toetusena saadi riigieelarvest 440 558 eurot ning liikmemaksuna koguti 1254 eurot.