Ansipi hinnangul ei erine EKRE väljaütlemised Russia Today või Sputniku omadest, mistõttu pole vahet, kas tekst tuleb Kremlist või EKRE-st, vahendab ERR-i uudisteportaal. Ta hoiatas, et kui kogu aeg tõmmata tähelepanu ainult negatiivsele, sellele, mis riigis on pahasti, tekib tendents, kus inimestele hakkab tunduma, nagu midagi head poleks kunagi olnudki ja see on väga ohtlik.

Ansip ei pea normaalseks valitsust, kus üks kogu aeg lõhestab ja teine kogu aeg vabandab. "Selleks, et moodustada hästitoimivat valitsust, ei piisa ainult toetushäälte kokkuliitmisest," ütles ta.

Ta leidis, et kui inimesed oleksid varem teadnud, et Ratas valetab, kui ütleb, et EKRE-ga ta koalitsiooni tegema ei hakka, siis nad ei oleks Keskerakonnale valimistel nii palju hääli andnud.

Ansip hindas, et kui praegu oleks tema Reformierakonna peaministrikandidaat, mitte Kaja Kallas ehk, siis oleks Reformierakond endiselt valitsuses ja poleks vahepeal opositsiooni langenudki.

Andrus Ansip tõdes, et Jüri Ratase valitsemisel on Eesti langenud Eurostati järgi Euroopa viie kõige lõdvema rahanduspoliitikaga riigi hulka. Nimelt on 21 riiki Eestist märksa hoogsamalt oma laenukoormust vähendanud kui Eesti.

Loe refereeritud artikli täisteksti ERR-ist.