„Kommentaaride kirjutamise teema püstitus on eelkõige ajakirjanduse huvidest lähtudes ja poliitikaga on siin vähe pistmist,“ ütles Ansip Vikerraadio saates „Stuudios on peaminister“.

Ta meenutas, et online ajakirjanduse algusaastatel moodustas sisu 10 protsenti ja kommentaaride lugemine 90 protsenti külastatavusest. „Praeguseks on proportsioonid pöördunud vastupidiseks,“ lausus Ansip.

„Ju on ka ajakirjanikud seda märganud, et kommentaarium on jäänud suhteliselt vaeseks,“ kõneles Ansip. „Ju on ka ajakirjanikud aru saanud, et mõni erakond püüab oma kommentaaridega ajakirjandusega manipuleerida.“

„Mina isiklikult ei loe kommentaare ammu-ammu juba mitte ja mul on selleks ka oma põhjused, miks ma seda ei tee,“ kinnitas Ansip.

Ansip kõneles saates netikommentaaridest seetõttu, et saatejuhid pärisid temalt selgitust seoses eelmisel nädalal Eesti Ekspressis ilmunud artikliga, et Tallinna keskerakondlikud ametnikud teevad kolmetunniseid valveid uudiseid jälgides ja parteile meelepäraseid kommentaare kirjutades.