"Olen küll hingelt sportlane, aga peaministriks oleku kestvus ei ole minu sportlike eesmärkide hulka kuulunud," ütles Ansip, kellest sel nädalal sai pärast Luksemburgi peaministri Jean-Claude Junckeri tagasiastumist Euroopa staažikaim valitsusjuht.

"Iga peaminister, ükskõik kui kaua ta ametis on, tunneb, et see aeg, mis talle on antud töötada, on lühikene," rääkis Ansip. "Iga peaminister tahab seda kasutada võimalikult hästi selleks, et muuta elu paremaks, anda endast kõik võimalik, et pärast ei oleks mida kahetseda. Iseenda ees peab ausaks jääma, selles ametis ei saa olla mingeid formaalseid ajalisi eesmärke."

Ansip kordas juba paar aastat tagasi öeldut, et see valimisperiood jääb talle nii peaministri kui ka Reformierakonna esimehena viimaseks. Ta märkis, et on oma toonast avameelsust jõudnud ka kahetseda. Sest kuigi tema meelest on aus öelda oma kavatsused välja, siis fokuseerus tähelepanu teistele ja sõelapõhjaks lasti need, kellest arvati, et nendest võiks saada uus erakonna esimees.

Ansipi sõnul on Reformierakond olnud väga pikka aega väga populaarne. „Loogika on selles, et ühe erakonna populaarsus ei saa olla väga pikka aega tipus,“ rääkis Ansip.

Valitsusjuhi sõnul on Eestis praegu populaarsed tasuta asjade jagamise ideed ja vähempopulaarsed Margaret Thatcheri ideed, et iga asja eest tuleb maksta ja et raha, mida valitsus saab kulutada, tuleb maksta maksumaksjal. „Meil arvatakse ikkagi, et on võimalik kusagilt midagi saada ilma, tasuta ja pealekauba,“ rääkis Ansip.

Ansipi sõnul jääb Reformierakond oma maailmavaateliste seisukohtade juurde. Ta avaldas lootust, et kui ükskord läheb tasuta asjade tuhin mööda, siis on võimalik, et valijate enamus pöördub tagasi liberaalse maailmavaate poole.