“Mul on südamest hea meel, et see raha on leitud ja seda on ERSOle hädasti tarvis,” sõnas Siitan Delfile ning lisas, et raha eraldamine ei tulnud talle ootamatult. “Minu meelest oli ammu selge see, et seda lisaraha on tarvis, et tegevust jätkata.”

Samas on Siitan kurb, et raha ei leitud ajal, mil tema veel ametis oli. “Aga päevselge oli, et raha tuleb leida,” lausus ta, et sellise kärpega, millega ERSO tegevuskulusid vähendati, ei oleks orkestri tegevus saanud normaalselt jätkuda.

2010. aastal oli ERSO eelarve 6,4 miljoni krooni võrra väiksem kui 2008. aastal. “Tegelikult tähendab see pooleteise miljoni leidmine praegu ja 5 miljoni eraldamine järgmiseks aastaks, et tegevus jätkub samal tasemel kui 2008. aastal ja see on äärmiselt tervitatav ja lausa hädavajalik,” selgitas Siitan.

Seda, kas viimastel kuudel ERSO ümber toimunud skandaal pani poliitikud lõpuks raha eraldama, Siitan öelda ei oska. “See pani poliitikud mõtlema ja tegutsema, aga tegelikult oleks mõtlema ja analüüsima pidanud ka ilma skandaalita. Selleks, et asjade üle arutama hakata, ei pea alati tegema suurt skandaali, võiks ju ka ilma hakkama saada.” Samas nentis Siitan, et ilma skandaalita poleks ehk ERSO tegelik olukord välja tulnud.