"Tänase uudise peale tahaks retooriliselt küsida: kas Laine Jänes ei tunne vähimatki huvi, millistele dokumentidele tema kabinetis ja tema heakskiidul alla kirjutatakse?" teatas Siitan Delfile.

"Pean kultuuriministri väidet, et Neeme Järvi lepingu tingimustest sai ta teada alles ajalehe Sirp vahendusel, täiesti absurdseks. Kui peaks olema võimalik, et Laine Jänes tõesti ei teadnud, milline dokument tema kabinetis 17. augustil 2009. aastal allkirjastati ja mida ta ise nimetas üheks viimase aja tähtsaimaks kultuuripoliitiliseks otsuseks, siis on asjad tõesti hullusti," nentis ERSO eksjuht.

"Ma ei tea, kas Laine Jänes peab korraliseks puhkuseks ka möödunud nädalal toimuma pidanud kuid ärajäänud plaadistust firmale Chandos. Inimestele ei tule puhkamine ja iseseisvale tööle keskendumine küll kahjuks, kuid ärajäänud plaadistus on ERSO jaoks küll väga suur miinus rahvusvahelisel tasandil," jätkas ta.

"Kultuuriministri tänane väide riigikogu ees, et enne juhtkonnavahetust maksti ERSO-s palka läbi ehitusfirma arvete esitamise, on selge avalikkuse eksitamine. Sajast orkestrandist kuuele maksti nende töö eest tasu FIE-dena või siis nendele muusikutele kuuluvate OÜ-de arvete alusel. See on olnud levinud ja ka kultuuriministeeriumi enda poolt täiesti aktsepteeritav praktika. Ilmselt pidas minister silmas seda, et ühele muusikule kuuluv OÜ tegeleb ka ehitustegevusega," kommenteeris Siitan.

"Samas ühinen ma kultuuriministri üleskutse ja soovitusega minna ERSO kontsertidele," lausus Siitan lõpetuseks.

"Jänese tänane vastus Peeter Kreitzbergi arupärimisele oli selge valetamine," lisas IRL-i ridades poliitikasse läinud Siitan ERR Uudistele.