"Sputniku eestikeelse kanali avamist enne suve kindlasti ei toimu. Kokkuleppeid pole ei võimaliku stuudio asupaiga, kollektiivi ega töötasude osas," sõnas Raid Delfile ning lisas, et jutt käib internetiportaalist ja raadioprogrammist, mitte telekanalist.

Raidi sõnul pole teada, kui suur saab olema Sputniku eestikeelse kanali eelarve. "Rahastamise kohta ei öeldud midagi, see on kontori eraasi."

Kanali sisu ja maht pole Raidi sõnul hetkel teada. Tööjõu otsimisega pole samuti väidetavalt tegeletud, kuid plaanis on kasutada kohalikke inimesi. Kindel pole ka see, kas renditakse olemasoleva raadio käest sagedust, võetakse aega olemas olevalt raadiojaamalt või taotletakse sisesagedust, ei ole kindel.

Sisult olevat Simonjan lubanud mitte luua propagandakanalit. "Plaanis on kutsuda stuudiosse kohalikke arvamusliidreid ja kultuuritegelasi. Programm pole poliitiline, hõlmab ka kultuurivahetust jne," ütles Raid.

"Simonjani sõnul pole tegemist laienemisega, vaid kogu senise tegevuse viimisega mitmetesse riikidesse, et kohalike jõududega kohalikus keeles operatiivselt saateid teha," vahendas Raid peatoimetaja sõnu.

"Kanal on mõeldud kõikidele kohalikele inimestele, sõltumata nende emakeelest. Nagu ütles ka Simonjan: mida rohkem kanaleid, kust infot ammutada, seda adekvaatsem on pilt, mis sellest kõigest moodustub," lisas Raid.

10. novembril alustas tööd Venemaa riiklik multimeedia-informatsiooniagentuur Sputnik, mis peaks 2015. aastal hakkama sisu edastama 30 keeles ja 34 riigis, muuhulgas eesti keeles.

Sputnik hakkab sisu edastama nii veebis kui ka raadios ja seda muuhulgas eesti, läti, ukraina, saksa, prantsuse, portugali ja jaapani keeles. Selleks luuakse 25 linna toimetused, mis mehitatakse 30-100 kohaliku ajakirjanikuga. Toimetusi plaanitakse muuhulgas Helsingisse, Kairosse, Kiievisse ja Rio de Janeirosse.