"Uue telekanali loomist Venemaal tasub võtta vägagi tõsiselt. Tänapäeva lahingud toimuvad muuhulgas ka väga vaikselt ja meedias ning varsti ka eesti keeles," kommenteeris Jõesaar Delfile vene uue propagandakanali Sputnik loomist.

Jõesaare sõnul on ka Euroopa lõpuks aru saamas, et Venemaa-poolne tegevus pole rahumeelne ja informeeriv, vaid tegeletakse jõulise propaganda ja infosõjaga.

"Inglise suurregulaator, kelle haldusalas on tuhandeid telekanalite litsentse ning ka Russia Today, on samuti aru saanud, et tegemist on propagandaga. Nad on RT-le peale pannud trahvid ja neid hoiatanud. Ühesõnaga - Euroopa näeb, et rünnak toimub ning hakatakse ka meetmeid kasutama," rääkis Jõesaar.

Jõesaare sõnul on valitsusel ja kohalikel otsustajatel vaja kiiremas korras läbi mõelda, milline on Eesti kaitsepoliitika infosõjas. "Eesti venekeelse kanali loomise vajalikkuse osas on arutelu kestnud juba 20 aastat. 2007. aastal oli arutelu terav ja on väga kahetsusväärne, et toona ei tuntud seda riski ära. Oleme oma telekanali loomisega küll lootusetult hiljaks jäänud, sealne rünnak toimub palju jõulisemalt, kui me suudame siin aru saada."

"Oluline pole üksnes venekeelse telekanali loomine, vaja on tugevdada kogu meediavälja. Internetist ei saa üle ega ümber," leiab Jõesaar.

Esmaspäeval alustas tööd Venemaa riiklik multimeedia-informatsiooniagentuur Sputnik, mis peaks 2015. aastal hakkama sisu edastama 30 keeles ja 34 riigis.

Sputnik hakkab sisu edastama nii veebis kui ka raadios ja seda muuhulgas eesti, läti, ukraina, saksa, prantsuse, portugali ja jaapani keeles. Selleks luuakse 25 linna toimetused, mis mehitatakse 30-100 kohaliku ajakirjanikuga. Toimetusi plaanitakse muuhulgas Helsingisse, Kairosse, Kiievisse ja Rio de Janeirosse.

Rossija Segodnja juhi Dimitri Kisseljovi sõnul on Sputnik mõeldud inimestele, kes on tüdinenud ühepoolsest vaenulikust propagandast ja vajavad seetõttu alternatiivset vaadet.