„See tundub mängulik,“ ütles Anvelt Delfile. „See ei ole kõige siiram mäng.“

Anvelti sõnul oli küll lootus, et siseminister tahab siiralt leida parimat kandidaati PPA juhi kohale, aga nüüd tundub talle, et kui ükski kandidaat, kes vastab tingimustele ja ei osutunud valituks, siis on juba teada, kellega rääkida.

„Tundub, et on juba teada, kellega rääkida ja tuuakse ta pukki,“ sõnas Anvelt. „Mulle tundub see mitte kõige soliidsema mänguna.“ Samas tunnistas Anvelt, et tal puudub fantaasia, keda sinna võidakse sokutada.

Anvelt tõdes, et kolmandasse vooru pääsenud olid staažikad politseiametnikud. Ajakirjanduse andemetel olid need siseministeeriumi sisejulgeolekupoliitika asekantsler Erkki Koort, PPA peadirektori asetäitja piirivalve alal Tõnu Hunt ja PPA peadirektori asetäitja korrakaitsepolitsei alal Tarmo Miilits.

„Kui nende hulgast keegi ei sobi, siis ma juba kõhklen, selle konkursi õigsuses,“ kõneles Anvelt. „Mulle vähemalt tundub see fiktiivsena. Ma tahaks väga kuulda, miks need inimesed ei sobinud.“

Anvelti sõnul on PPA juhi koht oluline. Samas tõdes ta, et kui ministrid ja poliitilised parteid muutuvad ajas ja ruumis, näitab kogemus kahjuks sedagi, et olulistele ametikohtadele katsutakse panna inimesed, kes oleks truud ka võimu vahetumisel.

Anvelt ei usu, et me enne 1. märtsi uuest PPA juhist kuuleks, sest ka ametisse määramise formaalsus võtab aega ja kuna igas ametis on kohusetäitjate süsteem olemas, siis määratakse ka Raivo Küüdile asetäitja.