"Reformierakonnale julgeksin siiralt soovitada uute ja tegusate inimeste lisamist nende organisatsiooni juhtimisse, kes julgeksid aidata kaasa oma erakonna ja poliitikate reformimisele," rääkis Anvelt Delfile tänase Reformierakonna üldkogu eel.

"Erakonna nimi peaks ju ka sisule vastama, mis aga on viimastel aastatel nii läbi juhtimisstiili kui ka avaliku suhtlemise tugevalt devalveerunud," lisas ta.

Reformierakonna liidritel peaks Anvelti hinnangul olema rohkem julgust selgitamaks ka oma toetajatele, et Eesti suurim vara on meie inimesed. "See eeldab aga aegunud puhtliberaalsete poliitikate muutumist moodsamaks ning arusaama, et ühiskonna rikkama osa sissetulekud ei pea kasvama mitte suurema osa vaesumise, vaid vastupidi - nende elujärje paranemise arvel," ütles Anvelt.

Anvelt leiab veel, et Reformierakonnal tuleks tõsiselt mõelda põlvkondade vahetumisele. "Ehk on siis vähem vastandumisi, teiste ideede ja ideoloogiatega hirmutamise retoorikat ja arrogantsust," leiab ta.

"Inimesed tahavad näha neid kõnetavas inimeses sarnasusi endaga. Kui aga vestluskaaslane eitab aiaaugu juures augu olemasolu, siis kehitad ikka õlgu ja lähed uut partnerit otsima. Ei maksa loota, et pidev eemaldumine reaalsusest ja kriitikavaba enesekindlus toovad kaasa jätkuva suure populaarsuse," ütles Anvelt.

Samuti on Anvelt arvates Reformierakonna viimase aja poliitikas näha tugevat nihkumist liberaalsusest konservatismi. "Selleks on tugeva hoo andnud pikk kooselu IRL-ga, kes on küll väiksem partner koalitsioonis, kuid otsuste puhul pahatihti ikkagi domineeriv. See annab tunda nii rahvusküsimuste retoorikas, mõningate ühiskondlike probleemide seadusandlikus ülireguleerimises ja suutmatuses kiiresti reageerida muutustele ühiskonnas. Kindlasti paneb see nii mõnegi valija meelt muutma ja uusi poliitilisi valikuvõimalusi otsima. Üksnes toiteahelaga seotud toetajatel kaua ju ei sõida," lausus Anvelt.