"Ütleme nii, et kui kolm Eesti tuntud kirurgi teevad matusebüroo, siis on vaja süüdistada seda, et surm on olemas. Arvan, et tahetakse hakata süüdistama politsei peadirektorit, leida lõpuks see patuoinas," sõnas Anvelt, et tegemist on täitevõimu poolt vaadatuna täiesti normaalse protsessiga.

"Otsitakse alati võimalikult alamat inimest,  rööpaseadjat. Aga see ei ole õiglane protsess, kindlasti mitte," rõhutas riigikogulane. 

"Kogu selles asjas on olemas poliitiline vastutus. Kui inimene sai teada juba kevadel, siis oleks tulnud lasta uurida, kes sellega tegeleb," leidis Anvelt, et siis oleks kõik asjad selged olnud.  "Olen öelnud ka Ken-Marti Vaherile, et kui sa said teada kümme päeva varem, et sinu sõbrad tegelevad  sellega, miks sa ei kirjutanud avaldust prokuratuuri?"

Siseministeerium alustas täna teenistuslikku järelevalvet, et selgitada, kas politsei- ja piirivalveameti (PPA) sisene elamislubade andmise ja kontrolli kord on väärkasutuste ärahoidmiseks piisav.
Teenistusliku järelevalve algatas ministeerium pärast seda, kui oli ära kuulanud PPA elamislubade järelkontrolli esialgsed tulemused.

Teenistuslikku järelevalvet hakkab läbi viima siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsler Erkki Koort. Tema sõnul näitavad PPA järelkontrolli senised tulemused, et elamislubade andmise ja järelkontrolli korras võib esineda puudusi. „PPA esitletud andmetest ilmnes hulk küsimusi, mis peavad saama vastuse järelevalve käigus. Samuti tuleb selgitada, kas tegemist on töökorralduslike vajakajäämistega,“ ütles ta.