Anvelti sõnul on perevägivalla vastu võitlemine tema jaoks alati väga oluline teema olnud ja nii mõndagi on selle probleemi ennetamiseks ja lahendamiseks juba ära tehtud.

Näiteks hakkab karistusseadustiku revisjoniga varsti Eestis kehtima kehalist väärkohtlemist käsitleva paragrahvi juures raskendava asjaoluna vägivalla kasutamine lähi- või sõltuvussuhtes, mis näeb ette ka karmima karistuse.

"Üheks suureks sammuks perevägivalla vähendamise suunas on ka Istanbuli 2011. aasta naistevastase ja perevägivalla ennetamise ja tõkestamise konventsiooni allkirjastamine ning Eesti seadusandluse kohandamine konventsioonile vastavaks. Plaanime seda teha veel selle aasta sügisel," lisas minister.

Anvelti sõnul tuleb perevägivalla puhul suuremat tähelepanu pöörata ka lapsele kui kaudsele kannatanule, kes isegi ilma ise füüsiliselt viga saamata, on ometi traumeeritud. "Selles osas vajab Eesti seadusandlus veel kindlasti täiendamist," märkis minister.

"Lisaks karistuspoliitikale on aga väga tähtis osa ka ennetusel, inimeste probleemist teavitamisel ja ohvrite toetamisel, kuna tegemist on väga peidetud kuriteoliigiga ja kannatanud ei julge tihti enda suhtes toime pandud vägivallast teada anda," ütles justiitsminister Anvelt.

Kroonprintsess Mary sõnul on Taanil vägivallaga võitlemisel pikaajalised kogemused ja nad on alati nõus neid Eestiga jagama.

Tema Kuninglik Kõrgus Taani kroonprintsess Mary külastas Eestit 1. ja 2. aprillil.