„22. jaanuaril valmis PPA peadirektori ametikrediitkaardi audit, mis tuvastas aruandluskorra olulisi rikkumisi ning kahtlaseid kulusid. Pevkur viibutas selle peale valitsuse pressikonverentsil nähtamatu kollase kaardiga. Nüüd tuleb välja, et selle kaardi tagumisel küljel on ministri allkirjaga käskkiri Vaheri ülendamisest. Siseminister on käitunud vastuolus elementaarsete eetikareeglitega ning õõnestanud sellega siseturvalisuse usaldusväärsust,“ rõhutas Ammas.


Ammase sõnul on ülendamine iseenesest rutiinne protseduur, aga vahetult pärast skandaali on Pevkuri otsus arusaamatu. „Loomulik olnuks anda peadirektorile võimalus mõne aastaga oma viga heastada. Siseminister peaks tõsiselt kaaluma käskkirja tühistamist, aga eelkõige peaks ta selgitama, kuidas selline otsus üldse sündida sai,“ lausus Ammas.


„Minister Pevkur pole vist kordagi mõelnud, kuidas ülendamise uudise võtavad vastu teised politseinikud või lihtkodanikud, keda pisirikkumiste eest karmilt karistatakse. Ministri otsus mõjub ülbelt ja ebaõiglaselt,“ ütles riigikogu liige.