Eeldusi IRLi esimeheks kandideerimiseks on väga mitmel inimesel. „Kasvõi Andres Herkel või Tõnis Lukas on kindlasti persoonid, kes kannaksid erakonna esimehe rolli välja. Iseasi on, kas nad seda rolli ka ihaldavad või kandideerimist vajalikuks peavad,“ lausus Ammas Delfile.

Tema sõnul on erakonnal sadu rahulolematuid liikmeid, ent tegemist pole organiseeritud liikumisega ning seetõttu pole organiseeritult kavas ka oma kandidaati erakonna esimehe kohale esitada.

Lukas ise polnud eelmisel nädalal enda kandideerimisest rääkides kuigi entusiastlik. "Olen märganud, et kõik tahaksid olla kampsunid. Kõik mingil ajal kannavad kampsunit. Võib-olla mõni kampsunikandja kandideerib. Kandideerimine on populaarne aja veetmise võimalus," lausus Lukas. 

Nii Ammas kui Lukas kinnitasid, et MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik, kuhu nad ka ise kuuluvad, oma kandidaati IRL esimehe kohale ei esita.

"MTÜ kindlasti ei esita kandidaati, ega aruta ka oma koosolekutel ja mõttetalgutel kandidaadi esitamist," ütles Lukas. Temas sõnul on MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik eesmärgiks ikkagi Eesti arenguvisiooni koostamine ja tulevikuprogrammi üle vaidlemine.