"Kert valetab," ütles reformierakondlane Andrei Korobeinik. Üleeilses Päevalehes kritiseeris ta oma arvamusloos Reformierakonda, millele partei peasekretär Kert Valdaru omakorda vastas, et Korobeinikuga oli neil varasemalt lahkarvamusi positsiooni üle valimisnimekirjas.

Korobeiniku sõnul oli see aga Valdaru plaan näidata teda halvas valguses, parema positsiooni jahil. "Kert üritab näidata, et ma ei lahku mitte maailmavaate pärast," ütles Korobeinik. Erakonna programmiga tal oma sõnul ühiskohti pole ja seega kaalub ta sealt lahkumist siiski maailmavaatelistel põhjustel.

"Kirjalikult ütlesin, et mul pole vahet, kus või mis positsiooni peal kandideerin, kui programm mulle sobib," selgitas ka nelja aasta eest riigikokku kandideerimast loobunud Korobeinik. Ka tollal ei sobinud talle erakonna programm. "Lootsin, et nüüd on erakonna eesotsas teistsugused inimesed," ütles ta pettunult.

Kert Valdaru aga jäi oma sõnade juurde, mida ta üleeilses artiklis Korobeinikule vastuseks kirjutas. "Erakonna peasekretärina võin öelda, et mul on Andreiga olnud mitmed vestlusi ja ka lahkarvamusi erinevatel teemadel, näiteks positsioon valimisnimekirjas, mida Reformierakond tulevastel riigikogu valimistel talle pakkuda sai," kommenteeris Valdaru. Vaidlust erakonna liikmega ta aga ajakirjanduse vahendusel jätkata ei soovinud.

Mure liberaalse niši pärast, "mida Eesti poliitikas pole palju alles jäänud," on Korobeiniku sõnul märk erakondade liikumisest tsentri poole. Millisesse parteisse ta aga edasi liigub, ei ole veel selge. "Pole mõtet korraga kõiki otsuseid teha," ütles Korobeinik. Paremliberaalse erakonnana värske Eesti 200 talle ei sobinud. "Nad on keskmisest salapärasemad," tunnistas Korobeinik, et viimaste ideoloogia on talle segaseks jäänud.

Reformierakonnas liberaalseid ettepanekuid "isegi ei arutata," ütles Korobeinik. Samal ajal, kui partei idee kõigile 500 eurot tulumaksuvabaks teha läheks maksumaksjale maksma 200 miljonit ning ostaks "meie raha eest hääle endale valimistel", siis ideed sotsiaalmaksu laest keegi Korobeiniku sõnul arutada ei soovi.