"Eesti peamine ülesanne on luua sellist ühiskonnakorraldust, mis võimaldab parimal võimalikul viisil meie inimestel õnnelikuks saada ja õnnelik olla. Õnnelik kodanik - see peab olema meie ühiskondlik kokkulepe," lausus Kiviberg IRLi pressiesindaja vahendusel.

Tema sõnul saab meie rahvas päriselt vabaks siis, kui meie inimeste vahele on meie endi tegudega kasvatatud usalduslik vahekord.

"Usaldus üksteise vastu ja usk, et koos asju tehes saab palju esmapilgul keerulisi ülesandeid lahendada ja oluliselt oma igapäevaelu paremaks muuta, on need eesmärgid, mille poole peame sihikindlalt püüdma," lausus ta.

Kivibergi sõnul peab kodanikel olema võimalus tunda uhkust meie rahvuslike ja välismaiste kultuuritippude üle ning nende meisterlikest väljendustest osa saada.

"Kultuuri, eriti rahvakultuuri valdkonnas saab riik soodustada ja toetada just sellist kodanikualgatuslikku, kogukondlikku ühistegevust," ütles ta.

Kivibergi hinnangul tuleks riiklikult ülalpeetavad kultuuriasutused ja -institutsioonid motiveerida koostööle ühiskonna huvides ja Eesti põhiseaduses kirjeldatud vaimus.

"Meie rahvusringhäälingu vahendusel peab olema võimalik regulaarselt kohtuda meie nukuteatri- ja animafilmikangelaste, ooperi- ja balletiartistide, sümfoonikute, teatrinäitlejate, arhitektide ja kunstnike ja akadeemikutega ning paljude teiste eeskujudega, kelle töö
ja tegevus aitab meie rahvusel ja tema kultuuril kesta põlvest põlve," leidis ta.

Lisaks toonitas pärimusmuusikafestivali korraldaja, et kodanikel peavad olema soodsad ja ärgitavad võimalused huvitegevuse korras enda loovust vabalt väljendada.

"Soovin, et eesti rahvas õpiks rohkem ise ennast usaldama, oma õiguste eest seisma ning julgeks enda jaoks olulisi küsimusi iseseisvalt otsustada," ütles Kiviberg lõpetuseks.