Andmekaitse inspektsioon saatis 6. oktoobril internetiportaalile paturegister.ee kodanikult laekunud kaebuse põhjal märgukirja palvega eemaldada konkreetse kodaniku isikuandmeid sisaldavad artiklid või vastavad andmed artiklites kinni katta, teatas inspektsioon.

Põhjenduseks oli märgukirjas toodud asjaolu, et enam ei esine ilmset ülekaalukat avalikku huvi, kuna artiklid on umbes üheksa aastat vanad. Teiseks riivavad artiklid isiku eraelu puutumatust, kuna käsitlevad teda kahtlustatavana ühes kuritöös, milles ta hiljem õigeks mõisteti.

„Kindlasti ei olnud märgukirjas sõnagi selle kohta, et portaal tervikuna tegevuse lõpetama peaks,“ kinnitas andmekaitse inspektsiooni peadirektor Viljar Peep. „Küll aga on meie kohus reageerida kodanike kaebustele, kes soovivad ennast puudutava informatsiooni eemaldamist sarnastest portaalidest juhul kui vastav informatsioon ohustab nende eraelu puutumatust.“

„Ei saa välistada, et tegemist võib olla lihtsalt portaali omanike sooviga tõmmata endale avalikkuse tähelepanu ehk lihtsamalt öeldes reklaamitrikiga,“ lisas Peep.

Paturegister.ee teatab oma leheküljel, et sulgeb alates tänasest ligipääsu uudistele, kuid avab hiljemalt 1. veebruaril 2009 lugejatele veelgi täiuslikuma uudistebaasi ja selle veebilehe sulgemine käib Eesti ametivõimudele siis üle jõu, sest andmebaas ei asu Eesti Vabariigi territooriumil paiknevas serveris ja ka mitte Euroopa Liidus.