"Eesti Liikumispuudega Inimeste Liit (ELIL) on raskustes sihtrühmani jõudmisel," tõdes liidu tegevjuhi abi Evely Kaibald.

"Krossiässa Tanel Leoki abiga on korraldatud heategevuslikke krosse juba neljandat aastat ja krossilt saadud tulu ehk abi peaks minema kõigile kuni 25-aastastele noortele, kes on õnnetuse läbi saanud liikumispuude," selgitas Kaibald. "Paraku ei jõua liidu ja krossimehe hea algatus aga väga paljude abivajajateni, sest andmekaitseseadus ei võimalda abivajajate kontakte jagada."

Kaibald märkis, et kolme aastaga on kogutud 35 000 eurot ja sellest on abi saanud 20 noort. Sel suvel korraldas liit aga laagri kümnele toetust saanud perele.

Liit on veendunud, et hädalisi, kes vajaks abi ja tuge, on tunduvalt rohkem, kui neid liiduni jõuab. Ühest küljest on pered õnnetusest šokis ja eemalduvad elust ning teistega suhtlemisest.

Liit tahab aga just vastupidi, need inimesed koos liikumispuudega noorega elule tagasi tuua.

Paraku on andmete saamine nende kohta väga keeruline. Kohalike omavalitsuste sotsiaaltöötajad ei tohi ju kellelegi abivajajate kohta teavet anda, olgugi, et eesmärk on õilis – neid inimesi aidata. Seda keelab andmekaitseseadus, on liidu esindajad nördinud.

Liidu sihtgrupiks on kuni 25-aastased lapsed ja noored, kes on saanud õnnetuse tagajärjel liikumispuude.

Toetatakse abivahendite omaosalust, korteri/maja kohandamist, lisaravi, õpingute jätkamist ja palju muudki. Toetuse saamise ja summa otsustab kolmeliikmeline komisjon, kuhu kuulub „Tanel Leok ja sõbrad“ esindaja, liidu esindaja ja üks erapooletu liige.

Neljas heategevuslik kross toimub juba sel laupäeval Lange motokeskuse krossirajal Haaslava vallas Tartumaal.

Taotlusi abi saamiseks võtab liit vastu kuni 30. novembrini.