Samuti leiti, et kogu andmestiku üldine 7-aastane säilitustähtaeg ei olnud põhjendatud.

Tallinna transpordiamet andmekogu pidajana piiras täpsete sõiduandmete säilitamise aega - sõidu alustamise peatuse nime säilitatakse nüüd kuni pileti järgmise valideerimiseni, kuid mitte kauem kui 7 päeva.

Üldisi valideerimisandmeid (pileti andmed ja liini number) säilitatakse võimaliku väärteomenetluse, samuti kliendikaebuste lahendamise huvides kaks aastat.

Piletisüsteemis on kokku pandud ka sõidusoodustuste alused. Piletikontrolör ei näe konkreetset soodustuse alust (näiteks puudega laps, raske puudega täiskasvanu), vaid üksnes jah/ei vastust soodustuse olemasolu kohta.

Inspektsioon alustas eraldi järelevalvemenetluse jaanuaris, kuna eelmise aasta 21. septembril kasutusele võetud piletisüsteemi ei oldud selleks ajaks kooskõlastatud. Riigi- ja omavalitsusasutuste andmekogud peavad aga seaduse kohaselt saama kooskõlastuse nii asutamiskavatsuse kui kasutusele võtmise etapis.

Kuna põhilised probleemid said järelevalve käigus lahenduse, ootab inspektsioon, et Tallinna transpordiamet viib ka kooskõlastamise kiiresti lõpule.

Järelevalve käigus kontrolliti andmete hoidmise turvalisust ning säilitustähtaegu. Järelevalvesse kaasati eksperdid Riigi infosüsteemi ametist ning Registrite ja infosüsteemide keskusest.