Andmekaitse inspektsiooni avalike suhete nõunik Stiina Liivrand ütles BNS-ile, et inspektsioon on juba tundnud huvi IRL-i kampaania vastu ning esitanud erakonnale päringu kampaania asjaolude täpsustamiseks.

Liivranna sõnul on inspektsioonil kavas saata lähiajal kõigile Eestis registreeritud erakondadele ka juba varem valminud juhis isikuandmete kasutamise kohta valimiskampaaniates, mida enne postitamist veel vajadusel täiendatakse. „Tegemist on praktilise juhendiga, kuidas kasutada inimeste andmeid valimiskampaanias nii, et see oleks seaduslik,“ lisas ta.

IRL alustas üleriigilist küsitlust eelmise nädala algul ning esimese nädalaga andis sellele partei teatel vastuse üle 10 000 inimese. Ankeedile saab vastata kuni septembri lõpuni kas internetis või kirja teel, täites posti teel saadud ankeedi.

Küsitluses osalemiseks tuleb kirja panna oma ees- ja perekonnanimi, sünnikuupäev, sugu ja aadress, millega ühtlasi antakse nõusolek kasutada andmeid ka edasiseks info saatmiseks. Küsitlustulemusi on erakond lubanud arvestada valimisplatvormi koostamisel.

Riigikogu valimised toimuvad Eestis tuleva aasta 6. märtsil.